RODERS la ginebra de la Safor amb sabor mediterrani

by | febr. 19, 2022 | Productes

 

FOTOS: ADOLf BOLUDA

Una nova ginebra artesana nascuda a Beniflà, la Safor. Es tracta d’una London dry gin, un estil de fer ginebra que no porta ni edulcorants ni additius i que es destil·la després mesclar i macerar amb els botànics. Una Premium artesanal.

Javier Hernández i Álvaro Pérez són dos apassionats de la ginebra i van decidir fa uns anys fer-se elaboradors, però això si, fent una ginebra completament artesanal. Els dos treballen, però en el seu temps lliure els omplia fer alguna cosa diferent i fer ginebra va ser la seua elecció. “La destil·lació, diuen, sempre ens ha captivat, la part física i la química tenen alguna cosa de màgia”
Després d’un muntó de peripècies, aventures, cursos i viatges a Escòcia, a Galícia o a Mallorca, tot darrere d’un aprenentatge amb experiència real, per fi ara és una realitat.
Es van proveir d’un alambí tradicional de coure i es van instal·lar en una nau al cor de la comarca de la Safor.

 D’on ve el nom de La Clandestilería?
Realment ve a definir la manera en què vam començar a fer proves i experiments. Va ser en un garatge i la fèiem per a nosaltres i algun bon amic que s’atrevia a tastar-la.
I el joc de les paraules, clandestí i destil·leria ens va agradar molt.

 43 graus no són molts?
La ginebra ha de superar els 37,5 perquè es puga anomenar ginebra. La ginebra de certa qualitat té més alcohol i aquí és on està el quid de la qüestió que eixe alcohol li done cos i que no es note. L’alcohol que nosaltres gastem és neutre 100% de cereals.

Com sabem que és una ginebra d’alta gamma, perquè és Premium?, no serà només pels 30 € que val la botella?
Saps el que s’anomena cor en una destil·lació? Quan comença a eixir el líquid destil·lat es tira, no s’aprofita. També l’última part del líquid, la cua, es rebutja i només s’aprofita el que es diu el cor. Normalment, si no és Premium es posa tot i en el sabor es nota, clar, no és tan bo. Nosaltres únicament treballem amb el cor. En els dos sentits. Els botànics són també naturals i orgànics d’alta qualitat. També l’aigua és d’una qualitat contrastada, la fem aquí nosaltres.
La veritat és que és Premium perquè es fa com es deu fer. Sense gotes, ni pols, ni saboritzants

A que sap?
Fa gust a cítrics, a Mediterrània. Però en la seua elaboració posem una dotzena de botànics entre espècies, fruites i vegetals variats per aromatitzar-la, alguns de la terreta, com ara pell de llima i taronja, l’ametlla amarga d’Almudaina o tomaní de les nostres muntanyes i altres de l’orient com la canyella, el cardamom o el coriandre entre altres, a banda del bàsic ginebró que li dona nom.

 

“Hui es fan molt poques ginebres artesanes, la nostra és una d’elles”


I el nom de Roders?
La Roders pren el nom d’aquells bandolers que furtaven als rics i ho donaven als pobres. Al segle XVIII i XIX les penúries al País Valencià eren terribles, les classes riques oprimien a les pobres i alguns no els en quedava altra per tirar-se a la muntanya i sobreviure. Eren coneguts com els Roders i ens va agradar la connotació.

Viure l’experiència
Fer una visita a la Clandestineria i tastar la ginebra de la mà dels qui la fan és una experiència recomanable si t’agrada la bona ginebra i et desperta la curiositat per saber com funciona un alambí artesanal i conèixer la màgia del procés. La Clandestinería ofereix la possibilitat d’aprendre de professionals que comparteixen amb nosaltres de les seves vivències i experiències, sempre per a aconsellar-nos.
El preu és 9 € inclou tast en sec i gintònic

LA CLANDESTILERIA
The Mediterranean Craft Distillery
Tel.- 96 211 19 74 – 629 88 97 18
C/Carril 11 – Beniflá – La Safor

https://www.laclandestileria.com
https://roders.es

Pin It on Pinterest