El millor oli ecològic de la Comunitat Valenciana és de Pedreguer, Marina Alta

by | abr. 24, 2022 | Productes

El territori diànic es configura com zona productora d’olis d’alta qualitat

La segona edició del Concurs Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE) Ecològic 2022 de la Comunitat Valenciana organitzat per ESAO y el CAECV ha sigut un èxit per a Olis de Diània. Així les Comarques Centrals valencianes es consoliden com produductors de verges extra d’alta qualitat.

El primer premi a l’OOVE Ecològic ha sigut per a Tossut Dels Pouets Collita Primerenca elaborat amb les varietats alfafarenca, blanqueta y arbequina, un cupatge molt equilibrat .
El segon premi en la categoria de millor OOVE Ecològic ha sigut per a Verí Collita Primerenca, també de Tossut de Pedreguer.
Els dos olis, elaborats per Héctor Carrió,  estan fets d’olives verdes primerenques i han sigut triturades en fred en menys de 24 hores des de la seua recol·lecció i amb decantació natural.

En esta categoria també va ser nominat com finalista l’oli de Castell de la Costurera de Balones, el Comtat, un cupatge de mançanell, blanqueta i picual, elaborat per Carles Pérez.

En la categoria de millor condiment d’oli d’oliva, l’oli premiat ha estat Octobris Naranja Bio de la Canyada elaborat per la família Muntanya.

I en la categoria Innovation Award el premiat  ha sigut Oligarum Oro Elixir de Vida, un oli amb or elaborat per Oli de Xàbia.

Pin It on Pinterest