El territori diànic es configura com zona productora d’olis d’alta qualitat

La segona edició del Concurs Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE) Ecològic 2022 de la Comunitat Valenciana organitzat per ESAO y el CAECV ha sigut un èxit per a Olis de Diània. Així les Comarques Centrals valencianes es consoliden com produductors de verges extra d’alta qualitat.

El primer premi a l’OOVE Ecològic ha sigut per a Tossut Dels Pouets Collita Primerenca elaborat amb les varietats alfafarenca, blanqueta y arbequina, un cupatge molt equilibrat .
El segon premi en la categoria de millor OOVE Ecològic ha sigut per a Verí Collita Primerenca, també de Tossut de Pedreguer.
Els dos olis, elaborats per Héctor Carrió,  estan fets d’olives verdes primerenques i han sigut triturades en fred en menys de 24 hores des de la seua recol·lecció i amb decantació natural.

En esta categoria també va ser nominat com finalista l’oli de Castell de la Costurera de Balones, el Comtat, un cupatge de mançanell, blanqueta i picual, elaborat per Carles Pérez.

En la categoria de millor condiment d’oli d’oliva, l’oli premiat ha estat Octobris Naranja Bio de la Canyada elaborat per la família Muntanya.

I en la categoria Innovation Award el premiat  ha sigut Oligarum Oro Elixir de Vida, un oli amb or elaborat per Oli de Xàbia.

Pin It on Pinterest