Mel de garrofer del Circ de la Safor

by | maig 22, 2023 | Destacats, Productes, Productors

Pel vessant nord-est del bellíssim Circ de la Safor s’accedeix a la partida de les Majones i allí, a 400 metres d’altitud, en unes terres adquirides per Sauro és on tenen els ruscs d’abelles.

Només passeu la Reprimala l’ambient a muntanya ja encisa, però és a dalt de tot quan vas prenent consciència que l’altura et canvia la perspectiva. I les vistes són incomparables, tota la Safor als peus i la mar com un llenç o un paper pintat que han posat a la paret de l’est. A l’altra banda s’alça majestuós el cim del Benicadell, estoic davant del progrés humà, promet una ruta natural entre muntanyes poc poblades, lluny de la contaminació de la ciutat.

Distribuïdes en diversos nuclis viuen les famílies d’abelles, cada caixa, un rusc, és una família amb una reina cadascuna. Sauro les posa ben separades en grups perquè tinguen suficient menjar a prop i no competeixen. Hi ha tres races, les natives que són tranquil·les i produeixen poc, les italianes que produeixen un poc més i són tranquil·les també i les ibèriques negres, que són prou agressives i produeixen el doble que les primeres. Pasturen sempre dins de la microreserva de flora del Circ i les Majones.
Fan la mel dels garrofers que tenen al voltant, que la fan a banda de les flors, també de les fulles i de la pell del tronc, ens conta Sauru. Les mels, sent naturals, no són mai pures, la de garrofer porta prou d’alzina i un poc de bruc (petorros). És de color fosc, un poc aspra i de sabor intens, fantàstic i desconegut.

Sauro Giannini i Donna Marie Harrison dos canadencs veïns d’Oliva estan al capdavant del projecte, van vindre a la Safor buscant el bon clima i es van quedar, atrapats per la covid-19, i ací estan, és una bona història la d’ells, que ja us contaré en un altre article.

Viu una experiència apícola
Ara podeu viure l’experiència i visitar els eixams i ruscs que té Sauro allà a dalt a les Majones, el preu són 15 € per cap i inclou un tast de mel i d’un vi de taronja amb bombolles que sembla més bé xampany i que ben segur us encantarà.
Posar-se el vestit d’apicultor i vore les abelles de prop és tota una experiència.

Compra el producte
Sauro i Donna Marie estan els divendres al mercat d’Oliva a la part de baix, on es posen els productors ecològics i locals, que són els bons. Els dimarts al mercat de Vilallonga i els diumenges al de Pedreguer.

També podreu comprar tots els productes que produeixen les abelles, gelea real, pròpolis o bresca a banda de mel crua de romer, mil flors o garrofer.

Tel.- 671 26 40 49

www.cantinacitro.com

 

Pin It on Pinterest